Recept vega
Bowl met halloemi, veel groenten, ingelegde rode ui en peersaus
40 min. bereiding
Recept vega
Bowl met halloemi, veel groenten, ingelegde rode ui en peersaus
40 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
100 g zilvervliesrijst
1 potje/blikje kikkererwten
250 g zoete aardappel
½ stuks rode ui
½ stuk peer
50 g yoghurt
150 g snijbiet
50 g bleekselderij
1 pakje halloemi

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
½ tl paprikapoeder
1 el rode wijnazijn
1 tl mosterd
½ el witte wijnazijn
¼ el olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Zet 100 g rijst op in een dubbele hoeveelheid water met wat zout. Kook in 20-25 minuten gaar en droog (liefst m.b.v. een vlamverdeler).

3

Giet 1 potje/blikje kikkererwten af.

4

Schrob of schil 250 g zoete aardappel. Halveer in de lengte en snij in halve maantjes van ca. 1 cm. Doe in een mengkom met olie, ½ tl paprikapoeder, peper en zout. Voeg de kikkererwten toe. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven.

5

Snij ½ stuks rode ui in dunne halve ringetjes. Meng met 1 el rode wijnazijn. Zet weg.

6

Schil ½ stuk peer. Doe samen met 50 g yoghurt, 1 tl mosterd, ½ el witte wijnazijn, ¼ el olijfolie extra vierge in het bakje van de staafmixer. Mix tot een gladde saus en breng op smaak met een zout en peper.

7

Spoel het blad van 150 g snijbiet af. Snij de steel in stukjes en het blad in repen. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de snijbietsteel 2-3 minuten. Voeg het snijbietblad bij de steel en bak nog even mee. Snij intussen 50 g bleekselderijhart (het binnenste lichtgroene malse gedeelte) in kwart maantjes.

8

Dep 1 pakje halloemi droog en snij in plakjes. Verwarm een beetje olie in de pan van de snijbiet. Bak ca. 2 minuten aan elke kant mooi goudbruin.

9

Serveer de rijst samen met de zoete aardappel en kikkererwten uit de oven, de groentes, het peer sausje en de halloemi.

Ook in onze boxen

Toon alle