1
Verwarm de oven voor op 220 graden.
2
Zet 125 g bulgur op in een dubbele hoeveelheid water met zout. Breng aan de kook en laat zachtjes in 10-15 minuten droog en gaar koken (eventueel met behulp van een vlamverdeler). Giet indien nodig af.
3
Halveer 2 stuks paprika's en verwijder de pitjes. Leg met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 10 minuten.
4
Snipper 1 stuks ui en fruit zachtjes in wat olie in een afdekbare hapjespan of wok.
5
Snij 100 g wortel in halve maantjes van ca. 0,5 cm dik. Voeg toe als de ui glazig is, samen met 1 bakje specerijen en bak verder. Pers 1 teentje knoflook erbij en voeg wat zout toe. Bak in ca. 5 minuten gaar.
6
Bak 30 g amandelschaafsel in een droge koekenpan bruin en knapperig.
8
Meng de groenten en bulgur goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
9
Vul de paprika helften met het bulgurmengsel en verkruimel 75 g feta eroverheen. Bak ca. 5 minuten in de oven, tot de feta wat bruin kleurt.
10
Halveer 100 g tomaatjes. Meng met ½ zakje rucola. Maak aan met een scheutje balsamico, wat olijfolie extra vierge, peper en zout.
11
Serveer de salade met de gevulde paprika’s en garneer met het amandelschaafsel en de fijngehakte dille.