Recept vlees
🇮🇹 Snelle ragù met cavolo nero, courgette en Hollandse ‘Parmezaan’
30 min. bereiding
Recept vlees
🇮🇹 Snelle ragù met cavolo nero, courgette en Hollandse ‘Parmezaan’
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g rundergehakt gekruid
1 stuk gele ui
100 g knolselderij
100 g wortel
¾ courgette
½ bosje majoraan
1 blikje/potje tomatenpuree
300 g passata
150 g cavolo nero
150 g spaghetti volkoren
40 g Stokâlde Fryske kaas

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
½ el balsamicoazijn
½ tl (bruine) suiker
1 blad laurierblad (optioneel)

Bereiding

1

Zet een grote pan water met zout op. Hier ga je de spaghetti en de cavolo nero in koken.

2

Verhit olie in een stoof- of hapjespan met dikke bodem. Leg 200 g gehakt in zijn geheel in de olie en laat op hoog vuur bruinen. Draai om en laat ook de andere kant bruinen. Doel is lekker aanbaksel te krijgen op de bodem van de pan. Goed om te weten: het gehakt voor 2p is gekruid met 1tl korianderpoeder, 1tl komijnpoeder, 1tl venkelzaad, 1tl gedroogde tijm. Het gehakt is al gezouten!

3

Snipper intussen 1 stuk ui. Schil en snij 100 g knolselderij in kleine blokjes van ca. 1 cm. Schil 100 g wortel en snij in dunne halve maantjes. Snij ¾ courgette in de lengte in vieren en snij partjes van ca. 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes van ½ bosje majoraan en hak grof.

4

Verdeel het gehakt met een houten spatel in stukjes terwijl het vuur hoog staat.

5

Schuif het gehakt naar één kant van de pan en voeg de ui, wortel, knolselderijblokjes, courgette en majoraan toe. Bak ca. 5 minuten. Pers de laatste minuut 1 teentje knoflook erbij.

6

Maak een kleine ruimte in het midden van de pan en bak 1 blikje/potje tomatenpuree een minuut aan om te ontzuren. Voeg de balsamicoazijn toe samen met 300 g passata en de ½ tl (bruine) suiker. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat afgedekt pruttelen (tip). Tip: Voeg 1 blad laurierblad toe als je dat in huis hebt.

7

Spoel 150 g cavolo nero af. Snij met een scherp mes een stukje langs de nerf aan de onderkant van de steel en ris vervolgens met je handen het blad van de nerf. Snij het blad in dunne reepjes.

8

Doe 150 g spaghetti in de pan, breng opnieuw aan de kook en zet een timer voor 4 minuten. Voeg na 4 minuten de cavolo nero toe en kook nog 5 a 6 minuten, tot de pasta al dente is en de cavolo nero gaar. Giet en spoel kort koud af en bewaar wat kookvocht(!).

9

Voeg de spaghetti en cavolo nero toe aan de ragù en breng het geheel op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat kookvocht toe.

10

Serveer de spaghetti en laat ieder naar wens Stokâlde Fryske (Hollandse ‘Parmezaan’) erover raspen.

Ook in onze boxen

Toon alle