Verwarm olie in een grote afdekbare wok. Bak 200 g gehakt rul.
2
Snipper intussen 1 stuks ui. Voeg bij het gehakt als het rul is en bak rustig verder.
Goed te weten: Het gehakt is gekruid met mosterdzaad, paprika-, gember-, koriander-, komijn-, chili-, knoflookpoeder, peper en zout.
3
Schil 100 g wortel en snij in halve maantjes (of kwarten, als het dikkere wortels zijn). Doe een kwart in een slakommetje en zet weg. Voeg de rest bij het gehakt en bak rustig verder.
4
Snij 250 g spitskool in reepjes. Voeg toe als de ui glazig is en roerbak even mee. Hak 1 teentje knoflook fijn en bak mee. Voeg, als je van pittig houdt, wat gedroogde chilivlokjes toe. Dek af en laat ca. 8 minuten garen. Schep tussentijds om.
5
Snij 1 stronkje roodlof in ringen, verwijder indien gewenst het hart. Voeg bij de achtergehouden wortel. Maak een dressing van 1 el olijfolie extra vierge, ½ el balsamicoazijn, ½ tl mosterd, peper en zout en meng door de salade.
6
Giet en spoel 1 blik bonen af in een vergiet en voeg bij het gehaktmengsel. Warm mee terwijl je stevig omschept. De bonen mogen een beetje stuk gaan, daar wordt het smeuïger van.
7
Snij 1 stengel lente-ui (incl. veel van het groen!) in ringetjes. Bak een minuutje mee zodat ze iets slinken. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
8
Serveer het gerecht met de piccalilly en de salade erbij.