Recept vis
Beekridder streekvis met miso-roomsaus en waterkerspuree
30 min. bereiding
Recept vis
Beekridder streekvis met miso-roomsaus en waterkerspuree
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
600 g aardappelen Doré
200 g knolselderij
150 g spitskool
1 stuk sjalot
¼ blokje misobouillon
100 ml slagroom
1 zakje waterkers
200 g beekridder streekvis

Zelf toe te voegen

Olie en boter om te bakken
½ el witte wijnazijn
100 ml witte wijn (optioneel)
Scheut olijfolie extra vierge
1 el mosterd

Bereiding

1

Was 600 g aardappelen en schil 200 g knolselderij. Snij in stukjes van 2 à 3 cm. Zet net onder water met zout en breng afgedekt aan de kook. Snij 150 g spitskool in dunne reepjes. Leg op de aardappels. Kook in 15-20 minuten gaar.

2

Snipper 1 stuk sjalot heel fijn. Fruit zachtjes in een beetje olie in een sauspannetje. Laat niet verkleuren. Blus af met ½ el witte wijnazijn (zie culi-tip). Voeg wat peper toe en kruimel ¼ blokje misobouillon (0,25 bij 2p) erbij. Voeg 100 ml slagroom toe. Laat zachtjes verder koken. Culi-tip: Voeg de witte wijn (optioneel) toe en laat tot de helft inkoken.

3

Giet de aardappels, knolselderij en spitskool af en bewaar een glaasje kookvocht. Stamp tot een smeuïge puree met wat kookvocht en een flinke scheut olijfolie extra vierge. Breng op smaak met 1 el mosterd, zout en peper. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Verwijder alleen dikke stelen van 1 zakje waterkers en hak grof. Roer door de puree. Warm nog even door op zacht vuur, zodat de waterkers slinkt.

4

Verwarm boter in een koekenpan. Kruid 200 g vis met peper en zout. Bak als de boter stopt met bruisen de vis ca. 3 minuten op de huid. Draai nog 2 minuutjes om. Goed te weten: De Beekridder is niet per se 1 filet per persoon, maar 100 gram per persoon. Het kan dus zijn dat de filets nog moet verdelen.

5

Serveer de puree met de beekridder vis en miso-roomsaus.

Ook in onze boxen

Toon alle