Recept vlees
Gehaktschotel met bruine bonen, spitskool, roodlof en piccalilly
25 min. bereiding
Recept vlees
Gehaktschotel met bruine bonen, spitskool, roodlof en piccalilly
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g gehakt
1 stuks ui
100 g regenboogwortel
300 g spitskool
1 blik borlottibonen
1 stronkje roodlof
1 stengel lente-ui
1 potje piccalilly

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
Mespuntje chilivlokjes

Bereiding

1

Verwarm olie in een (grote) afdekbare wok. Bak 200 g gehakt rul. Goed te weten: Het gehakt is gekruid met mosterdzaad, paprika-, gember-, koriander-, komijn-, chili-, knoflookpoeder, peper en zout.

2

Snipper intussen 1 stuks ui. Voeg bij het gehakt als het rul is en bak rustig verder. Schil 100 g wortel en snij in dunne halve maantjes, voeg toe.

3

Snij 300 g spitskool in reepjes en hak 1 teentje knoflook fijn. Roerbak even mee. Voeg, als je van pittig houdt, wat gedroogde chilivlokjes toe. Dek af en laat ca. 8 minuten garen. Schep tussentijds om.

4

Giet en spoel 1 blik bonen af in een vergiet.

5

Snij 1 stronkje roodlof in ringen, verwijder indien gewenst het hart. Snij 1 stengel lente-ui (incl. het groen!) in ringetjes.

6

Voeg de roodlof, lente-ui en bonen bij het gehaktmengsel. Warm mee terwijl je stevig omschept. De bonen mogen een beetje stuk gaan, daar wordt het smeuïger van. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

7

Serveer (direct) met piccalilly naar smaak.

Ook in onze boxen

Toon alle