Recept vega
Romige fusilli met boleten, hazelnoten en groene groenten
30 min. bereiding
Recept vega
Romige fusilli met boleten, hazelnoten en groene groenten
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
40 g hazelnoten
½ stuk venkel
100 g spitskool
1 stuk prei
200 g fusilli
2 boleten
1 bosje dille
1 bakje crème fraîche

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
Kneepje citroensap (mag uit flesje)
Mespuntje chilivlokjes (optioneel)

Bereiding

1

Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta.

2

Rooster 40 g hazelnoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Laat afkoelen en hak grof.

3

Verwijder het loof en onderkant van ½ stuk venkel. Snij in dunne repen. Verwarm olie in een afdekbare wok en bak stevig aan. Snij 100 g spitskool in reepjes, bak mee. Kerf 1 stuk prei in de lengte en spoel schoon. Snij in ringen, bak mee. Voeg wat zout toe en pers 1 teentje knoflook erboven, schud een paar keer goed om. Dek af en bak zachtjes ca. 10 minuten tot de groenten gaar zijn. Schud af en toe.

4

Kook 200 g fusilli al dente in 9-11 minuten en giet af (bewaar wat kookvocht).

5

Snij 2 boleten in smalle reepjes. Verwarm olie in de eerder gebruikte koekenpan en bak de boleten ca. 5 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

6

Hak 1 bosje dille fijn.

7

Breng de groenten in de wok op smaak met een kneepje citroensap. Roer de boleten, crème fraîche en dille met een beetje kookvocht door de groenten.

8

Roer de pasta erdoor (zie tip). Bestrooi met de hazelnoten en serveer. Proef peper en zout, voeg eventueel een mespuntje chilivlokjes toe. Tip: Roer eerst een deel van de pasta erdoor zodat je de verhouding groenten/pasta zelf kan bepalen.

Ook in onze boxen

Toon alle