Recept vega
Volkoren couscous met regenboogwortel, feta en gerookte amandelen
30 min. bereiding
Recept vega
Volkoren couscous met regenboogwortel, feta en gerookte amandelen
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
400 g regenboogwortel
1 stuk sjalot
½ stuk venkel
1 blikje/potje tomatenpuree
125 g volkoren couscous
1 blikje kikkererwten
40 g smokehouse amandelen
75 g feta

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 tl komijnpoeder
Mespuntje chilivlokjes
Olijfolie extra vierge
Olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet de waterkoker aan voor de couscous.

2

Was 400 g wortel. Snij in repen (Vlaams frietformaat). Meng met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15-20 minuten in de oven.

3

Snipper 1 stuk sjalot en ½ stuk venkel, fruit in wat olie in een kookpan. Voeg 1 blikje/potje tomatenpuree, 1 tl komijnpoeder, 125 g couscous (je hebt meer couscous gekregen voor grote eters), een flinke snuf zout en eventueel een mespuntje chilivlokjes toe. Schenk zoveel kokend water erbij tot het net onder staat, breng opnieuw aan de kook, draai het vuur uit en laat ca. 10 minuten wellen met het deksel op de pan.

4

Laat 1 blikje kikkererwten uitlekken.

5

Hak 40 g amandelen grof.

6

Check of de korrels gaar zijn en giet eventueel overtollig vocht af. Warm de kikkererwten even mee. Besprenkel met olijfolie extra vierge en breng op smaak met peper en zout.

7

Serveer de couscous met de wortel. Brokkel 75 g feta en strooi de amandelen erover.

Ook in onze boxen

Toon alle