Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta.
2
Verwijder het loof en onderkant van ½ stuk venkel. Snij in dunne repen. Verwarm olie in een afdekbare wok en bak stevig aan. Snij 100 g spitskool in reepjes, bak mee. Kerf 1 stuk prei in de lengte en spoel schoon. Snij in ringen, bak mee. Voeg wat zout toe en pers 1 teentje knoflook erboven, schud een paar keer goed om. Dek af en bak zachtjes ca. 10 minuten tot de groenten gaar zijn. Schud af en toe.
3
Kook 200 g fusilli al dente in 9-11 minuten en giet af (bewaar wat kookvocht).
4
Snij 100 g gerookte zalm in reepjes.
5
Hak 1 bosje dille fijn.
6
Breng de groenten in de wok op smaak met een kneepje citroensap. Roer 1 bakje crème fraîche en dille met een beetje kookvocht door de groenten.
7
Roer de pasta (zie tip) erdoor en vervolgens voorzichtig de gerookte zalm. Proef op peper en zout en serveer.
Tip: Roer eerst een deel van de pasta erdoor zodat je de verhouding groenten/pasta zelf kan bepalen.