Recept vis
Romige fusilli met gerookte zalm, dille en groene groenten
25 min. bereiding
Recept vis
Romige fusilli met gerookte zalm, dille en groene groenten
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
½ stuk venkel
100 g spitskool
1 stuk prei
200 g fusilli
100 g gerookte zalm
1 bosje dille
1 bakje crème fraîche

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
Citroensap (mag uit flesje)

Bereiding

1

Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta.

2

Verwijder het loof en onderkant van ½ stuk venkel. Snij in dunne repen. Verwarm olie in een afdekbare wok en bak stevig aan. Snij 100 g spitskool in reepjes, bak mee. Kerf 1 stuk prei in de lengte en spoel schoon. Snij in ringen, bak mee. Voeg wat zout toe en pers 1 teentje knoflook erboven, schud een paar keer goed om. Dek af en bak zachtjes ca. 10 minuten tot de groenten gaar zijn. Schud af en toe.

3

Kook 200 g fusilli al dente in 9-11 minuten en giet af (bewaar wat kookvocht).

4

Snij 100 g gerookte zalm in reepjes.

5

Hak 1 bosje dille fijn.

6

Breng de groenten in de wok op smaak met een kneepje citroensap. Roer 1 bakje crème fraîche en dille met een beetje kookvocht door de groenten.

7

Roer de pasta (zie tip) erdoor en vervolgens voorzichtig de gerookte zalm. Proef op peper en zout en serveer. Tip: Roer eerst een deel van de pasta erdoor zodat je de verhouding groenten/pasta zelf kan bepalen.

Ook in onze boxen

Toon alle