Recept vega
Portobello met citroen-ricotta, gesmoorde groenten, spaghetti en pompoenpitjes
30 min. bereiding
Recept vega
Portobello met citroen-ricotta, gesmoorde groenten, spaghetti en pompoenpitjes
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
30 g pompoenpitten
150 g spaghetti
1 stuk prei
1 stuk venkel
½ stuk citroen
¾ stuks rode peper
¾ bakje ricotta
2 portobello’s
1 zakje mosterdblad

Zelf toe te voegen

Boter en olie om te bakken
2 teentjes knoflook
2 el olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta.

2

Rooster 30 g pompoenpitten in een afdekbare wok of hapjespan tot ze bruinen. Hou ze goed in de gaten. Laat afkoelen op een bordje. Deze pan gebruik je straks voor de groenten.

3

Kook de 150 g spaghetti in 9 minuten al dente. Giet af en bewaar wat kookvocht.

4

Kerf 1 stuk prei in de lengte in en spoel zand er tussenuit. Snij in fijne ringen. Verwijder de onderkant en het loof van 1 stuk venkel en snij in reepjes. Verwarm boter en olie in de eerder gebruikte pan. Roerbak een paar minuten op hoog vuur, het mag wat bruinen, dek af en zet het vuur laag. Laat zachtjes gaar smoren in ca. 10 minuten.

5

Rasp de schil van ½ stuk citroen en pers het sap (ca. 0.5 el voor 2p). Halveer ¾ stuks rode peper, verwijder de zaadjes en snij in kleine stukjes. Meng ca. 1/4e door ¾ bakje ricotta (tip 2), samen met de citroenrasp en zout en peper.

6

Besmeer 2 portobello’s met olijfolie, peper en zout. Vul ze met het ricotta mengsel en bak ca. 15 minuten in de oven.

7

Check of de venkel en prei gaar genoeg zijn naar je smaak. Hak 2 teentjes knoflook fijn en voeg toe, samen met de rest van de rode peper. Schep een paar keer om, blus af met het citroensap en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout.

8

Was 1 zakje mosterdblad en hak grof.

9

Roer de spaghetti door de groenten in de pan. Voeg eventueel wat kookvocht toe en breng verder op smaak met peper, zout en een scheut extra vierge olijfolie. Schep als laatste de mosterblad erdoor.

10

Serveer de spaghetti met de gevulde portobellos.

11

Tip 1: Je hebt extra spaghetti gekregen voor grote eters. Tip 2: Bewaar eventueel een lepel ricotta om later los door de pasta te roeren voor extra romigheid.

Ook in onze boxen

Toon alle