Was 500 g aardappelen en snij in stukken van 2 cm. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en bak de stukjes even aan. Dek goed af en laat zachtjes in ca. 15 minuten beetgaar smoren.
3
Snij ¾ stuks paprika in repen en 1 stuks rode ui in parten. Snij 1 stuks bloemkool in roosjes en de steel in stukjes. Meng in een mengkom met olie, 1 tl paprikapoeder, zout en peper. Verdeel in een grote ovenschaal of braadslee en bak 15-20 minuten gaar in de oven.
4
Rasp 100 g wortel grof en snipper 1 stuks gele ui. Fruit in een koekenpan met een scheutje olie de ui glazig. Pers 1 teentje knoflook erboven uit en roer even om. Voeg de wortel, ½ tl komijnpoeder en ¼ tl chilipoeder toe en bak nog 2-3 min tot de wortel zacht is.
5
Laat 1 blikje zwarte bonen uitlekken (niet afspoelen). Meng in een mengkom met ½ el ketchup, 1 el sojasaus (of ketjap asin) en 40 g havervlokken. Mix grof met een staafmixer.
6
Voeg het wortelmengsel bij de bonen. Mix nogmaals kort(!). Kneed goed door met je handen en maak ca. 3 burgetjes per persoon.
7
Haal de deksel van de aardappelen. Zet het vuur hoog en bak in ca. 5 minuten bruin. Schud af en toe om en breng op smaak met zout en peper.
8
Veeg de eerder gebruikte pan schoon. Bak de burgers zachtjes in wat olie 4-5 min totdat ze mooi bruin zijn.
9
Meng 3 el yoghurt met 1 el mayonaise, breng op smaak met peper en zout.
10
Serveer de burgertjes met de groenten en de gebakken aardappeltjes en de yoghurtsaus