Recept vis
Scholfilet met bloemkoolsteaks, rijstsalade met kappertjes, waterkers en dragon vinaigrette
35 min. bereiding
Recept vis
Scholfilet met bloemkoolsteaks, rijstsalade met kappertjes, waterkers en dragon vinaigrette
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
125 g zilvervliesrijst
1 stuk bloemkool
1 stuk venkel
½ stuk citroen
1 el dragon
50 g tomaatjes
½ zakje waterkers
1 el kappertjes
2 stuks scholfilets

Zelf toe te voegen

Boter en olie om te bakken
3 el olijfolie extra vierge
1 tl mosterd

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Zet 125 g rijst op (in een passend, dus vrij klein) pannetje in iets meer dan een dubbele hoeveelheid water met zout. Kook zachtjes afgedekt in ca. 20 minuten gaar en droog.

3

Verwijder blad en onderste stukje stronk van 1 stuk bloemkool. Snij de bloemkool in plakken van ca. 1,5 cm. Het geeft niet als er roosjes afvallen. Verwijder loof en onderkant van 1 stuk venkel, halveer en snij in plakjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olie, zout en peper. Bak ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven.

4

Maak de dressing. Rasp ½ stuk citroen en pers het sap. Snij 1 el dragonblaadjes fijn en doe in een kommetje met de citroenrasp, citroensap (ca. 1,5 el bij 2p), 3 el olijfolie extra vierge en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

5

Snij 50 g tomaatjes in kleine stukjes. Verwijder alleen de dikkere stelen van ½ zakje waterkers. Hak het blad grof (bewaar evt. wat blaadjes voor garnering). Meng de tomaat, waterkers en 1 el kappertjes met de helft(!) van de vinaigrette door de rijst als die gaar is. Breng goed op smaak met zout en peper.

6

Verwarm een goede klont boter met een beetje olie in een koekenpan. Dep de 2 stuks scholfilets droog en bestrooi met peper en zout. Wacht tot de boter stopt met bruisen en lichtbruin wordt. Bak de scholfilets ca. 2 minuten aan elke zijde.

7

Serveer de vis direct met de rijstsalade en de groenten uit de oven. Garneer met de blaadjes waterkers en besprenkel de groenten met de rest van de vinaigrette.

Ook in onze boxen

Toon alle