Zet 125 g rijst op (in een passend, dus vrij klein) pannetje in iets meer dan een dubbele hoeveelheid water met zout. Kook zachtjes afgedekt in ca. 20 minuten gaar en droog.
3
Verwijder blad en onderste stukje stronk van 1 stuk bloemkool. Snij de bloemkool in plakken van ca. 1,5 cm. Het geeft niet als er roosjes afvallen. Verwijder loof en onderkant van 1 stuk venkel, halveer en snij in plakjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olie, zout en peper. Bak ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven.
4
Breng een pannetje met een laagje water aan de kook. Dop 250 g kapucijners. Kook ze beetgaar in 5-7 minuten, afhankelijk van hoe groot ze zijn.
5
Maak de dressing. Rasp ½ stuk citroen en pers het sap. Snij 1 el dragonblaadjes fijn en doe in een kommetje met de citroenrasp, citroensap (ca. 1,5 el bij 2p), 3 el olijfolie extra vierge en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
6
Snij 50 g tomaatjes in kleine stukjes. Verwijder alleen de dikkere stelen van ½ zakje waterkers. Hak het blad grof (bewaar evt. wat blaadjes voor garnering). Meng de kapucijners, tomaat, waterkers en kappertjes met de helft (!) van de vinaigrette door de rijst als die gaar is. Breng goed op smaak met peper, zout en evt. nog een kneepje citroensap.
7
Snij de tomaat in dunne plakken. Leg op elk bord een bloemkoolsteak met daarop plakjes coeur de boeuf. Verdeel de rijst en tuinbonen erover en maak af met de rest van de vinaigrette en wat losse blaadjes waterkers.