Recept vis
Scholfilet met bloemkool, rijstsalade en salsa verde
25 min. bereiding
Recept vis
Scholfilet met bloemkool, rijstsalade en salsa verde
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
125 g zilvervliesrijst
1 stuk bloemkool
1 stuk venkel
50 g tomaatjes
1 bosje peterselie
2 stuks scholfilets
1 bakje salsa verde

Zelf toe te voegen

Boter en olie om te bakken

Bereiding

1

Zet 125 g rijst op (in een passend, dus vrij klein) pannetje in iets meer dan een dubbele hoeveelheid water met zout. Kook zachtjes afgedekt in ca. 20 minuten gaar en droog.

2

Breng voor de bloemkool een grote pan met een laagje water met zout aan de kook.

3

Verwijder blad en onderste stukje stronk van 1 stuk bloemkool. Snij de bloemkool in roosjes en de stelen in stukjes. Kook de bloemkool beetgaar in ca. 6 minuten. Giet af en laat uitstomen.

4

Verwijder loof en onderkant van 1 stuk venkel en snij in kleine stukjes.

5

Snij 50 g tomaatjes in stukjes. Hak 1 bosje peterselie fijn.

6

Dep 2 stuks scholfilets droog en bestrooi met peper en zout. Verwarm alvast een goede klont boter met een beetje olie in een koekenpan, dan ben je er straks helemaal klaar voor.

7

Meng intussen de rijst als deze gaar is met de tomaat, venkel en de helft(!) van de salsa verde.

8

Zet het vuur van de vis hoger, wacht tot de boter stopt met bruisen en lichtbruin wordt. Bak de visfilets ca. 2 minuten aan elke zijde.

9

Serveer de vis direct met de rijstsalade en de bloemkool. Garneer het geheel met de peterselie en besprenkel bloemkool met de rest van de salsa verde.

Ook in onze boxen

Toon alle