Recept vegan
Orzo met 4 zomergroenten, edelgist en sojaroom, citroen en knapperige amandeltjes
35 min. bereiding
Recept vegan
Orzo met 4 zomergroenten, edelgist en sojaroom, citroen en knapperige amandeltjes
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuk rode puntpaprika
200 g tomaatjes
½ stuk courgette
1 stuks ui
200 zakjes orzo
125 g palmkool
40 g amandelen gezouten
½ pakje sojacuisine
1 el edelgistvlokken
½ stuk citroen

Zelf toe te voegen

500 ml kokend water
1 blokje groentebouillon (blokje voor 500 ml)
1 teentje knoflook
½ tl tijm gedroogd
1 el witte wijnazijn

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snij 1 stuk puntpaprika in halve maantjes. Leg samen met 200 g tomaatjes in een ovenschaal. Besprenkel met olie, peper en zout en schud zodat alles goed bedekt raakt. Bak ca. 15 minuten in de oven.

3

Verwarm olie in een wok of hapjespan. Snij ½ stuk courgette in kwart-maanplakjes van ca 1 cm. Wacht tot de pan goed heet is en bak de courgette ca. 5 minuten tot bruin en beetgaar. Schud af en toe om. Breng op smaak met zout en peper.

4

Bereid intussen 1 blokje groentebouillon voor en snipper 1 stuks ui.

5

Hou de gebakken courgette apart. Verwarm wat verse olie in de pan en fruit de ui zachtjes. Hak 1 teentje knoflook fijn en voeg toe, samen met wat zout en ½ tl tijm.

6

Voeg 200 zakjes orzo toe als de ui glazig is en schep een paar keer om. Blus af met 1 el witte wijnazijn en zet de orzo ca. 1 cm onder de bouillon. Roer door en dek af. Laat zachtjes koken en voeg als dat nodig is nog een keer bouillon toe. De orzo heeft ca. 10 minuten nodig om gaar te worden. De bouillon hoeft niet op

7

Breng voor 125 g palmkool een laagje water met zout aan de kook. Snij met een scherp mes het taaiste deel van de nerf los en ris vervolgens het hele blad van de nerf. Snij het blad in reepjes. NB! Als je het kroontje van de plant hebt gekregen, kan je de nerven gewoon eten. Kook de palmkool in 6 minuten gaar en giet af.

8

Hak 40 g amandelen zo grof of fijn als je zelf lekker vindt.

9

Roer als de orzo gaar is ½ pakje sojacuisine en 1 el edelgistvlokken erdoor en warm even mee. Breng op smaak met peper. Rasp ½ stuk citroen erbij en kijk of het nog een kneepje citroensap nodig heeft.

10

Schep de courgette en palmkool door de orzo. Verdeel de paprika en tomaat eroverheen en bestrooi met de amandeltjes.

Ook in onze boxen

Toon alle