Schil 400 g bieten en snij in kleine blokjes van max(!) 1 cm.
3
Verwarm olie in een afdekbare koekenpan en bak de blokjes even aan. Blus af met 1 el rode wijnazijn. Voeg een klein scheutje water toe, dek (sluitend) af en laat op zacht vuur in ca. 20 minuten gaar smoren. Schep af en toe om, zorg dat het niet aanbakt.
4
Verwijder de onderkant en het loof van 1 stuk venkel en snij in dunne plakken. Boen 400 g aardappelen schoon en snij in stukken van 2 cm. Meng samen in een mengkom met olie, peper en zout. Leg samen met 1 teentje knoflookin de schil op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 minuten in de oven.
5
Verwarm olie in een koekenpan en bak 2 stuks burgers rondom bruin en gaar in ca. 5 minuten.
6
Hak 1 bosje dille fijn en meng met 75 ml yoghurt.
7
Check of de bietjes beetgaar zijn. Schep over in een serveerschaal en laat een beetje afkoelen. Schep vlak voor het aan tafel gaan de yoghurt erdoor.
8
Haal de gepofte knoflook uit de schil en pers fijn met een vork. Meng goed door de bietjes en breng goed op smaak met zout en peper.
9
Serveer de burgers met de bietenborani, geroosterde venkel en aardappeltjes met mayo naar smaak.