Recept vega
Orzo met 4 zomergroenten en oude kaas
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuk rode puntpaprika
200 g tomaatjes
½ stuk courgette
1 stuk ui
200 g orzo
100 g geraspte kaas oud
100 g spinazie

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
500 ml kokend water
1 blokje groentebouillon
1 teentje knoflook
½ tl gedroogde tijm
1 el witte wijnazijn

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snij 1 stuk puntpaprika in halve maantjes. Leg samen met 200 g tomaatjes in een ovenschaal. Besprenkel met olie, peper en zout en schud zodat alles goed bedekt raakt. Bak ca. 15 minuten in de oven.

3

Verwarm olie in een wok of hapjespan. Snij ½ stuk courgette in kwart-maanplakjes van ca 1 cm. Wacht tot de pan goed heet is en bak de courgette ca. 5 minuten tot bruin en beetgaar. Schud af en toe om. Breng op smaak met zout en peper.

4

Bereid intussen 1 blokje groentebouillon voor en snipper 1 stuk ui.

5

Hou de gebakken courgette apart. Verwarm wat verse olie in de pan en fruit de ui zachtjes. Hak 1 teentje knoflook fijn en voeg toe, samen met ½ tl tijm.

6

Voeg 200 g orzo toe als de ui glazig is en schep een paar keer om. Blus af met 1 el witte wijnazijn en zet de orzo ca. 1 cm onder de bouillon. Roer door en dek af. Laat zachtjes koken en voeg als dat nodig is nog een keer bouillon toe. De orzo heeft ca. 10 minuten nodig om gaar te worden. De bouillon hoeft niet op.

7

Roer als de orzo gaar is, maar nog wel een beetje nattig, 100 g spinazie erdoor en laat slinken. Zet het vuur uit en roer ca. de helft(!) van 100 g kaas erdoor. Breng op smaak met peper. Schep de courgette erdoor. Verdeel de paprika en tomaat eroverheen. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas

Ook in onze boxen

Toon alle