Boen 400 g aardappelen schoon en snij in stukken van 2 cm. Meng samen in een mengkom met olie, peper en zout. Leg samen met 1 teentje knoflookin de schil op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 minuten in de oven.
3
Verwijder de onderkant en het loof van de 1 stuk venkel en snij in plakken. Verwarm olie in een koekenpan en bak de venkel op hoog vuur bruin en een beetgaar. Schud de pan af en toe en ga verder met de rest.
4
Meng 1 el rode wijnazijn, 1 el mayonaise en ½ bakje yoghurt in een serveerschaal. Hak 1 bosje dille fijn en voeg toe. Snij ¾ potje bieten in blokjes van 1-2 cm en schep door de dressing.
5
Verwarm olie in een koekenpan en bak 2 stuks burgers rondom bruin en rosé in ca. 5 minuten.
6
Haal de gepofte knoflook uit de schil en pers fijn met een vork. Meng door de bietjes en breng goed op smaak met zout en peper.
7
Serveer de burgers met de bieten, geroosterde venkel en aardappeltjes met mayo naar smaak.