Boen 400 g aardappelen schoon en snij in wedges. Meng in een mengkom met olie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 minuten in de oven.
3
Verwijder de onderkant en het loof van 1 stuk venkel en snij in plakken. Verwarm olie in een koekenpan en bak de venkel op hoog vuur bruin en een beetgaar. Schud de pan af en toe en ga verder met de rest.
4
Maak de bietendressing. Pers ½ teentje knoflook in een kommetje en druk er0 0,25 tl zout (bij 2p) met een lepel doorheen. Meng 1 el rode wijnazijn en 1 el olijfolie extra vierge erdoor.
5
Maak de yoghurtsaus. Hak 1 bosje dille fijn. Meng de helft(!) van de dille en 2 el (bij 2p) van ½ bakje yoghurt met 2 el mayonaise en zet in een bakje op tafel.
6
Snij ¾ potje bieten in blokjes van 1-2 cm en schep samen met de rest van de yoghurt door de dressing.
Leg als de venkel en aardappelen bijna gaar zijn, de broodjes ca. 5 minuten in de oven. Zet een wekker zodat ze niet aanbranden!
7
Verwarm olie in een koekenpan en bak de burgers rondom bruin in ca. 5 minuten.
8
Snij ¾ stuk tomaat in plakjes. Beleg de broodjes met de yoghurtsaus, tomaat, ½ bosje waterkers (naar smaak) en de burgers. Serveer met de bieten, geroosterde venkel en aardappeltjes. Meng naar wens de rest van de waterkers door de bieten, dat combineert goed!