Snij 400 g aardappelen in stukken van 2 a 3 cm. Kook in een pan met gezouten water in ca. 7 minuten gaar. Giet af en laat wat afkoelen.
2
Meng 1 bakje zure room, ½ tl mosterd, 1 el citroensap, 2 el olijfolie extra vierge en 1 el mayonaise in een grote kom.
3
Snij 150 g witte kool in dunne reepjes. Doe in een kommetje met wat zout. Kneed even met je handen zodat de kool soepeler wordt. Meng door de dressing.
4
Snij 1 stronkje witlof in dunne reepjes. Snij 1 stuks appel in kleine blokjes. Halveer ½ bosje radijsjes. Meng door de dressing.
5
Verwarm olijfolie in een koekenpan. Dep 2 stuks zalm droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Bak 4 a 5 minuten op de huid tot goudbruin en krokant. Draai om en bak nog 2 minuutjes.
6
Meng de afgekoelde aardappeltjes door de dressing. Check goed op peper en zout.
7
Serveer de salade met de gebakken vis en knip ½ bakje tuinkers eroverheen.