Recept vega
Nasi met veel groenten, omeletreepjes en homemade pindasaus
40 min. bereiding
Recept vega
Nasi met veel groenten, omeletreepjes en homemade pindasaus
40 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g zilvervliesrijst
100 ml kokosmelk
1 tl gember
½ el limoen
1 potje pindakaas
100 g wortel
150 g witte kool
150 g Nieuw Zeelandse spinazie (uit NL)
3 stuks eieren
1 stuk lente-ui

Zelf toe te voegen

Olie en boter om te bakken
1 teentje knoflook
1 groentebouilllon (voor 500 ml)
1½ el ketjap manis
1 tl (bruine basterd) suiker
½ tl sambal
1 el sojasaus

Bereiding

1

Zet 150 g rijst op in iets meer dan een dubbele hoeveelheid water met zout. Kook zachtjes in 20-25 minuten gaar en droog.

2

Maak de pindasaus. Verwarm 100 ml kokosmelk in een klein steelpannetje. Schil en rasp 1 tl gember (gebruik een fijne rasp). Pers ½ el limoen. Doe met 1 potje pindakaas, 1½ el ketjap (1 el bij 2p), 1 tl (bruine basterd) suiker en ½ tl sambal bij de kokosmelk. Klop tot een warme, gladde saus. Breng op smaak met peper, zout en eventueel nog een kneepje limoensap. Hou warm.

3

Schil 100 g wortel, snij in dunne halve maantjes. Verwarm olie in een wok, fruit zachtjes (zie tip). Hak 1 teentje knoflook fijn, voeg toe. Kruimel 1 groentebouillonblokje erbij en roer goed door. Tip: Nog een stukje gember over? Rasp bij de wortel.

4

Snij 150 g witte kool in dunne reepjes. Roerbak een paar minuten mee op hoog vuur. Zet het vuur daarna wat zachter.

5

Spoel 150 g Nieuw Zeelandse spinazie af. Verwijder alleen het dikste deel van de stelen (die zijn taai), snij de dunnere stelen en het blad grof. Hou apart.

6

Kluts 3 stuks eieren met wat zout, peper en de rest van de ketjap manis (0,5 el bij 2p). Bak in wat olie een dunne omelet (twee stuks als je voor vier kookt). Rol de omelet op en snij in plakjes. Hou warm.

7

Snij 1 stuk lente-ui in ringetjes.

8

Roer de (gare) rijst en 1 el sojasaus bij de groenten in de wok en roerbak even mee. Voeg de spinazie toe en bak al omscheppend tot ze wat is geslonken. Breng op smaak met peper en zout.

9

Garneer de nasi met de lente-ui en serveer de nasi met de pindasaus en omeletreepjes.

Ook in onze boxen

Toon alle