Recept vega
Zilvervliesrijst met veel groenten, pindasaus van Bartje Boemboe en roerei
30 min. bereiding
Recept vega
Zilvervliesrijst met veel groenten, pindasaus van Bartje Boemboe en roerei
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g zilvervliesrijst
100 g wortel
½ el gember
150 g witte kool
100 g katjang (pinda)saus
½ paksoi
3 stuks eieren
1 lente-ui

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
½ groentebouillonblokje voor 500 ml
½ el ketjap manis
1 el sojasaus

Bereiding

1

Zet 150 g rijst op in iets meer dan een dubbele hoeveelheid water met zout. Kook zachtjes in ca. 25 minuten gaar en droog.

2

Schil 100 g wortel, snij in dunne halve maantjes. Verwarm olie in een wok, fruit zachtjes.

3

Hak 1 teentje knoflook fijn en rasp ½ el gember. Bak mee met de wortel. Kruimel ½ groentebouillonblokje erbij en roer goed door.

4

Snij 150 g witte kool in dunne reepjes. Voeg toe en roerbak op hoog vuur. Schep af en toe om terwijl je doorgaat met de rest.

5

Los 100 g katjangsaus op in een pannetje met 100 ml water per 100 gram boemboe. Warm zachtjes op en roer totdat je een gladde saus hebt. Hou het dun, zo hoort het zegt Bartje, en die kan het weten!

6

Snij het wit van ½ paksoi in plakjes en het blad in repen. Voeg het wit van de paksoi bij de groenten, hou de rest apart.

7

Snij 1 lente-ui in ringetjes.

8

Kluts 3 stuks eieren met wat zout, peper en ½ el ketjap manis. Verwarm olie in een koekenpan, giet de geklutste eieren erbij en schep stevig ca. 2 minuten om tot je een smeuïg roerei hebt.

9

Roer de rijst als deze gaar is bij de groenten en roerbak even mee. Voeg 1 el sojasaus toe en roer goed door. Voeg het groen van de paksoi toe en bak kort mee tot geslonken. Roer ook de lente-ui erdoor (bewaar eventueel wat voor garnering). Breng op smaak met peper.

10

Serveer de gebakken rijst met de katjangsaus en roerei.

Ook in onze boxen

Toon alle