Was 300 g aardappelen en snij in blokjes van ca. 2 cm. Meng met olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 minuten in de oven. Zet een wekker op 20 minuten, dan gaan de broodjes erbij.
3
Snij 200 g witte kool in dunne reepjes. Doe in een slabak met wat zout. Kneed een minuutje, zo wordt ze zachter, want je breekt de vezels door het kneden.
4
Maak een dressing van ½ bakje yoghurt, 1 el mayonaise, 1 el (appel- of witte wijn)azijn, ½ tl mosterd, ½ tl kerriepoeder, 1 tl honing, peper en zout. Meng door de witte kool. Hak 1 bosje koriander fijn en snij ½ appel (met schil) in kleine blokjes, voeg toe.
5
Verwarm olie in een koekenpan. Bak 2 stuks burgers een paar minuten per kant of wat langer als je ze liever doorbakken hebt.
6
Draai de oven naar 180 graden en leg de broodjes de laatste 4-5 minuten bij de aardappeltjes (of leg op een rooster erboven).
7
Snij 50 g cherrytomaatjes in dunne plakjes.
8
Beleg elk broodje met plakjes cherrytomaat, een burger en wat mayo. Serveer de aardappeltjes en appel-koolsalade erbij.