Was 250 g aardappelen en snij in blokjes van ca. 2 cm. Meng met olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 minuten in de oven. Zet een wekker op 20 minuten, dan gaan 2 stuks hamburgerbroodjes erbij.
3
Maak in een kom de dressing van 2 el (milde) olijfolie, 1 tl mosterd, 1½ el citroensap, peper en zout. Verwijder het hart en loof van 1 stuk venkel en snij in (zo dun mogelijke) plakjes. Meng door de dressing.
4
Snij 200 g witte kool in dunne reepjes. Doe in een andere (ruime) kom en voeg 2 el yoghurt en wat zout toe. Kneed een minuutje, zo wordt ze zachter, want je breekt de vezels door het kneden. Hak 1 bosje koriander fijn. Snij ½ stuks rode peper in halve ringetjes (verwijder indien gewenst de zaadlijsten), voeg toe.
5
Verwarm olie in een koekenpan. Bak 2 stuks burgers een paar minuten per kant of wat langer als je ze liever doorbakken hebt.
6
Haal de burgers uit de pan en hou warm. Bak in het vet van het vlees een spiegelei per persoon.
7
Draai de oven naar 180 graden en leg de broodjes de laatste 4-5 minuten bij de aardappeltjes (of leg op een rooster erboven).
8
Snij 50 g cherrytomaatjes in dunne plakjes.
9
Meng de venkel door de witte kool en check op zout en peper.
10
Beleg elk broodje met een paar blaadjes raapsteel, plakjes cherrytomaat, burger, mayo (of zie culi-tip) en een spiegelei. Serveer met de aardappeltjes en venkel-koolsalade.
Culi-tip: Maak knoflooksaus van de overgebleven yoghurt. Meng de yoghurt met wat mayo en knijp er een klein teentje knoflook boven. Kruid met peper en zout en verdeel over de broodjes.