Recept vis
Beemster Valery-bloemkoolsalade met zalm, cherrytomaatjes en groene salsa
25 min. bereiding
Recept vis
Beemster Valery-bloemkoolsalade met zalm, cherrytomaatjes en groene salsa
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
300 g aardappelen Beemster Valery
300 g bloemkool
150 g cherrytomaatjes
1 stronkje roodlof
200 g zalmstukjes
75 g salsa verde

Zelf toe te voegen

1 el witte wijnazijn
3 el olijfolie extra vierge
½ el mosterd

Bereiding

1

NB. Haal de salsa uit de koeling (zodat de olie weer vloeibaar wordt).

2

Was 300 g aardappelen en snij in hapklare stukken van ca. 1.5 cm. Zet op in een laagje gezouten water, breng aan de kook en kook beetgaar in 5-6 minuten vanaf dat het water kookt.

3

Zet nog een pan met een laagje water op, breng aan de kook. Snij 300 g bloemkool in kleine roosjes. Kook ca. 5 minuten tot beetgaar.

4

Maak de vinaigrette (het is een flinke hoeveelheid) van 1 el witte wijnazijn, 3 el olijfolie extra vierge, ½ el mosterd, peper en zout. Klop tot een consistente vinaigrette.

5

Giet de aardappelen en bloemkool af en laat even droog stomen.

6

Halveer 150 g cherrytomaatjes. Halveer 1 stronkje roodlof in de lengte, verwijder het hart en snij in halve ringen. Meng samen met de vinaigrette door de aardappelen en bloemkool.

7

Dep 200 g zalmstukjes droog en kruid met peper en zout. Bak op hoog vuur in wat olie bruin en net gaar.

8

Serveer de aardappel-bloemkoolsalade met de stukjes zalm en groene salsa.

Ook in onze boxen

Toon alle