Recept vis
Beemster Valery-bloemkoolsalade met zalm, cherrytomaatjes en raapsteelsalsa
40 min. bereiding
Recept vis
Beemster Valery-bloemkoolsalade met zalm, cherrytomaatjes en raapsteelsalsa
40 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
2 el rode ui
300 g aardappelen Beemster Valery
300 g bloemkool
150 g cherrytomaatjes
1 stronkje roodlof
75 g raapsteel
200 g zalmstukjes

Zelf toe te voegen

1½ el witte wijnazijn
3 el olijfolie extra vierge
½ el mosterd
2 el (milde) olijfolie
½ teentje knoflook
Kneepje citroensap (mag uit een flesje)
Mespuntje suiker

Bereiding

1

Snipper de rode ui (2 el bij 2p) en zet weg in de azijn.

2

Was 300 g aardappelen en snij in hapklare stukken van ca. 1,5 cm. Zet op in een laagje gezouten water, breng aan de kook en kook beetgaar in 5-6 minuten vanaf dat het water kookt.

3

Zet nog een pan met een laagje water op, breng aan de kook. Snij 300 g bloemkool in kleine roosjes. Kook ca. 5 minuten tot beetgaar.

4

Maak de vinaigrette (het is een flinke hoeveelheid) van de rode ui in azijn, 3 el olijfolie extra vierge, ½ el mosterd, peper en zout. Klop tot een consistente vinaigrette.

5

Giet de aardappelen en bloemkool af en laat droog stomen.

6

Verwijder alleen de worteltjes van 75 g raapsteel en was m.b.v. een slacentrifuge. Bewaar 2 blaadjes raapsteel p.p. voor het andere gerecht. Pureer de rest met 2 el (milde) olijfolie, ½ teentje knoflook (geperst), peper, zout, kneepje citroensap en een mespuntje suiker. Voeg eventueel nog wat olie toe naar wens.

7

Halveer 150 g cherrytomaatjes. Halveer 1 stronkje roodlof in de lengte, verwijder het hart en snij in halve ringen. Meng samen met de vinaigrette door de aardappelen en bloemkool.

8

Dep 200 g zalmstukjes droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Bak op hoog vuur in wat olie bruin en net gaar.

9

Serveer de aardappel-bloemkoolsalade met de stukjes zalm en de raapsteelsalsa.

Ook in onze boxen

Toon alle