Recept vega
Oesterzwamburger en spiegelei op een broodje met aardappeltjes en funky venkel-koolsalade
35 min. bereiding
Recept vega
Oesterzwamburger en spiegelei op een broodje met aardappeltjes en funky venkel-koolsalade
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
250 g aardappelen Beemster Valery
1 stuk venkel
200 g witte kool
2 el yoghurt
1 bosje koriander
½ stuks rode peper
2 stuks oesterzwamburgers
2 stuks eieren
2 stuks hamburgerbroodjes
50 g cherrytomaatjes
4 blaadjes raapsteel

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
2 el (milde) olijfolie
1 tl mosterd
1½ el citroensap (mag uit een flesje)
Mayonaise naar smaak

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Was 250 g aardappelen en snij in blokjes van ca. 2 cm. Meng met olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 minuten in de oven. Zet een wekker op 20 minuten, dan gaan 2 stuks hamburgerbroodjes erbij.

3

Maak in een kom de dressing van 2 el (milde) olijfolie, 1 tl mosterd, 1½ el citroensap, peper en zout. Verwijder het hart en loof van 1 stuk venkel en snij in (zo dun mogelijke) plakjes. Meng door de dressing.

4

Snij 200 g witte kool in dunne reepjes. Doe in een andere (ruime) kom en voeg 2 el yoghurt en wat zout toe. Kneed een minuutje, zo wordt ze zachter, want je breekt de vezels door het kneden. Hak 1 bosje koriander fijn. Snij ½ stuks rode peper in halve ringetjes (verwijder indien gewenst de zaadlijsten), voeg toe.

5

Verwarm olie in een koekenpan. Bak 2 stuks oesterzwamburgers een paar minuten per kant.

6

Haal de burgers uit de pan en hou warm. Bak een spiegelei per persoon.

7

Draai de oven naar 180 graden en leg de broodjes de laatste 4-5 minuten bij de aardappeltjes (of leg op een rooster erboven).

8

Snij 50 g cherrytomaatjes in dunne plakjes.

9

Meng de venkel door de witte kool en check op zout en peper.

10

Beleg elk broodje met een paar blaadjes raapsteel, plakjes cherrytomaat, oesterzwamburger, mayo (of zie culi-tip) en een spiegelei. Serveer met de aardappeltjes en venkel-koolsalade. Culi-tip: Maak knoflooksaus van de overgebleven yoghurt. Meng de yoghurt met wat mayo en knijp er een klein teentje knoflook boven. Kruid met peper en zout en verdeel over de broodjes.

Ook in onze boxen

Toon alle