Recept vega
Beemster Valery-salade met witlof, appel, tuinkers, walnoten en geitenkaas
25 min. bereiding
Recept vega
Beemster Valery-salade met witlof, appel, tuinkers, walnoten en geitenkaas
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
400 g aardappelen
40 g walnoten
1 bakje zure room
150 g witte kool
1 stronkje witlof
1 stuks appel Elstar
½ bosje radijsjes
1 rolletje zachte geitenkaas
½ bakje tuinkers

Zelf toe te voegen

½ tl mosterd
1 el citroensap (mag uit flesje)
2 el olijfolie extra vierge
1 el mayonaise
Olie om te bakken

Bereiding

1

Snij 400 g aardappelen in stukken van 2 a 3 cm. Kook in een pan met gezouten water in ca. 7 minuten gaar. Giet af en laat wat afkoelen.

2

Rooster 40 g walnoten zachtjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Laat afkoelen.

3

Meng 1 bakje zure room, ½ tl mosterd, 1 el citroensap, 2 el olijfolie extra vierge en 1 el mayonaise in een grote kom.

4

Snij 150 g witte kool in dunne reepjes. Doe in een kommetje met wat zout. Kneed even met je handen zodat de kool soepeler wordt. Meng door de dressing.

5

Snij 1 stronkje witlof in dunne reepjes. Snij 1 stuks appel in kleine blokjes. Halveer ½ bosje radijsjes. Meng door de dressing.

6

Meng de afgekoelde aardappeltjes door de dressing. Check goed op peper en zout.

7

Meng de walnoten door de salade, brokkel 1 rolletje geitenkaas en knip ½ bakje tuinkers erover en serveer.

Ook in onze boxen

Toon alle