Snij 400 g Beemster Valery aardappelen in stukken van 2 a 3 cm. Kook in een pan met gezouten water in ca. 7 minuten gaar. Giet af en laat wat afkoelen.
2
Rooster 40 g walnoten zachtjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Laat afkoelen.
3
Meng 1 bakje kokosyoghurt, ½ tl mosterd, ½ el citroensap, 2 el olijfolie extra vierge en 1 el vegan mayonaise in een grote kom. Breng op smaak met zout en peper.
4
Snij 150 g witte kool in dunne reepjes. Doe in een kommetje met wat zout. Kneed even met je handen zodat de kool soepeler wordt. Meng door de dressing.
5
Verwarm vegan boter en olie in een koekenpan. Snij 1 stronkje witlof in grove stukken en bak ca. 5 minuten op middelhoog vuur tot het lekker begint te bruinen. Giet ½ pakje cannellinibonen af en warm op het laatst even mee.
6
Snij 1 stuks appel in kleine blokjes. Halveer ½ bosje radijsjes. Meng door de dressing.
7
Meng ook de afgekoelde aardappeltjes, walnoten, witlof en boontjes door de dressing. Check goed op peper en zout.
8
Knip ½ pakje Seaveg crispies in reepjes. Strooi over de salade. Knip ½ bakje tuinkers erover en serveer. De rest van de crispies zijn ook lekker als snackje ernaast.