Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Gebruik warm of kokend water, dat gaat sneller. Kook 125 g noedels in 14 minuten gaar (het water moet flink aan de kook zijn). Spoel de noedels goed af met koud water.
2
Zet de waterkoker aan of gebruik straks de Quooker.
3
Verwarm olie in een soeppan. Snij 1 stuk sjalot in dunne halve ringen en fruit zachtjes. Schil en snij 1 stukje gember in dunne staafjes, bak even mee. Verkruimel 1 bouillonblokje erboven en schenk 750 ml water erover. Dek af, breng aan de kook, draai daarna het vuur laag.
4
Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak 250 g gehakt in ca. 5 minuten rul. Voeg 0,1 tl chilipoeder en 2 el sojasaus toe en breng goed op smaak met peper en zout. Schep uit de pan en hou warm in een afgedekt kommetje.
5
Snij 250 g champignons in plakjes. Verwarm nog een scheut olie in dezelfde pan als het gehakt en bak de champignons op hoog vuur ca. 5 minuten. Hak 1 teentje knoflook fijn, voeg op het laatst toe. Schud een paar keer om, draai het vuur uit en breng op smaak met zout en peper.
6
Schil 125 g rettich en snij in dunne halve maantjes. Snij 1 paksoi grof. Snij 1 bosui (ook het donkergroene) in ringetjes.
7
Zorg dat de bouillon goed heet is! Maak voor elk een grote kom klaar met daarin noedels, rettich en paksoi. Schenk de hete bouillon erover. Laat iedereen naar smaak gehakt en champignons erbij nemen. Garneer met lekker veel bosui en eventueel een mespuntje chilivlokjes.