Recept vega
Pasta-ovenschotel met koolraap, ricotta en Skylger kaas
40 min. bereiding
Recept vega
Pasta-ovenschotel met koolraap, ricotta en Skylger kaas
40 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g koolraap
½ stuk sjalot
1½ stengels bleekselderij
150 g volkoren fusili
1 stuk prei
250 ml passata
100 g ricotta
75 g Skylger kaas

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
1 tl paprikapoeder
1 tl gedroogde tijm

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta.

2

Schil 200 g koolraap, snij in plakken van 1 cm en dan in kleine blokjes van 1 cm. Meng met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15-20 minuten in de oven tot ze zacht zijn.

3

Verwarm een heel klein beetje olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snipper ½ stuk sjalot en fruit zachtjes. Voeg wat zout toe. Snij 1½ stengels bleekselderij in dunne halve maantjes en bak mee.

4

Kook 150 g pasta in 9-11 minuten al dente. Giet af.

5

Hak 1 teentje knoflook fijn, voeg bij de sjalot met 1 tl paprikapoeder en 1 tl gedroogde tijm. Kerf 1 stuk prei in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen en bak een paar minuten mee.

6

Voeg 250 ml passata bij de prei. Dek af en laat 5-8 minuten pruttelen tot de prei gaar is.

7

Haal de koolraap uit de oven en draai de oven naar de grillstand. Rasp 75 g kaas en vet een ovenschaal in.

8

Draai het vuur uit en roer 100 g ricotta, koolraap en ca. 1/3 van de kaas door de groenten. Breng op smaak met peper en zout. Meng ook de pasta erdoor, schep in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas en een scheut olie. Schuif ca. 5 minuten onder de grill zodat de kaas een beetje smelt.

Ook in onze boxen

Toon alle