1
Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta en nog een pan met een laagje gezouten water voor koolraap.
2
Kook 200 g koolraap ca. 5 minuten voor, vanaf dat het water kookt. Giet af.
3
Verwarm een heel klein beetje olie in een afdekbare wok of hapjespan. Bak 150 g spekjes zachtjes uit.
4
Kook 150 g pasta in 9-11 minuten al dente. Giet af.
5
Snipper ½ stuk sjalot. Voeg bij het spek. Hak 1 teentje knoflook fijn en snij 1½ stengels bleekselderij in dunne halve maantjes, voeg toe. Kerf 1 stuk prei in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen. Bak een paar minuten mee, samen met 1 tl gedroogde tijm.
6
Voeg 250 ml passata en koolraapblokjes bij het spekmengsel. Dek af en laat 5-8 minuten pruttelen tot de prei gaar is.
7
Meng de pasta door de groenten, breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met 75 g geraspte kaas en serveer.