Recept vlees
Fusilli met spekjes, koolraap en geraspte kaas
25 min. bereiding
Recept vlees
Fusilli met spekjes, koolraap en geraspte kaas
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g koolraapblokjes
150 g spekreepjes
150 g volkoren fusilli
½ stuk sjalot
1½ stengels bleekselderij
1 stuk prei
250 ml passata
75 g geraspte belegen kaas

Zelf toe te voegen

Om te bakken
1 teentje knoflook
1 tl gedroogde tijm

Bereiding

1

Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta en nog een pan met een laagje gezouten water voor koolraap.

2

Kook 200 g koolraap ca. 5 minuten voor, vanaf dat het water kookt. Giet af.

3

Verwarm een heel klein beetje olie in een afdekbare wok of hapjespan. Bak 150 g spekjes zachtjes uit.

4

Kook 150 g pasta in 9-11 minuten al dente. Giet af.

5

Snipper ½ stuk sjalot. Voeg bij het spek. Hak 1 teentje knoflook fijn en snij 1½ stengels bleekselderij in dunne halve maantjes, voeg toe. Kerf 1 stuk prei in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen. Bak een paar minuten mee, samen met 1 tl gedroogde tijm.

6

Voeg 250 ml passata en koolraapblokjes bij het spekmengsel. Dek af en laat 5-8 minuten pruttelen tot de prei gaar is.

7

Meng de pasta door de groenten, breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met 75 g geraspte kaas en serveer.

Ook in onze boxen

Toon alle