1
Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta en nog een pan met een laagje gezouten water voor koolraap.
2
Kook 200 g koolraap ca. 5 minuten voor, vanaf dat het water kookt. Giet af.
3
Verwarm olie in een afdekbare wok. Snipper ½ stuk sjalot en fruit zachtjes. Voeg wat zout toe. Snij 1½ stengels bleekselderij in dunne halve maantjes en bak mee.
4
Kook de pasta in 9-11 minuten al dente. Giet af.
5
Hak 1 teentje knoflook fijn, voeg bij de sjalot met 1 tl paprikapoeder en 1 tl gedroogde tijm. Kerf 1 stuk prei in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen en bak een paar minuten mee.
6
Voeg 250 ml passata en koolraapblokjes bij de prei. Dek af en laat 5-8 minuten pruttelen tot de prei gaar is. Warm op het laatst 100 g ricotta even mee en breng op smaak met peper en zout.
7
Meng de pasta door de groenten. Bestrooi met 75 g geraspte kaas en serveer.