Recept vega
Fusilli met koolraap, ricotta en geraspte kaas
25 min. bereiding
Recept vega
Fusilli met koolraap, ricotta en geraspte kaas
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g koolraapblokjes
½ stuk sjalot
1½ stengels bleekselderij
150 g volkoren fusilli
1 stuk prei
250 ml passata
100 g ricotta
75 g geraspte belegen kaas

Zelf toe te voegen

Om te bakken
1 teentje knoflook
1 tl paprikapoeder
1 tl gedroogde tijm

Bereiding

1

Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta en nog een pan met een laagje gezouten water voor koolraap.

2

Kook 200 g koolraap ca. 5 minuten voor, vanaf dat het water kookt. Giet af.

3

Verwarm olie in een afdekbare wok. Snipper ½ stuk sjalot en fruit zachtjes. Voeg wat zout toe. Snij 1½ stengels bleekselderij in dunne halve maantjes en bak mee.

4

Kook de pasta in 9-11 minuten al dente. Giet af.

5

Hak 1 teentje knoflook fijn, voeg bij de sjalot met 1 tl paprikapoeder en 1 tl gedroogde tijm. Kerf 1 stuk prei in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen en bak een paar minuten mee.

6

Voeg 250 ml passata en koolraapblokjes bij de prei. Dek af en laat 5-8 minuten pruttelen tot de prei gaar is. Warm op het laatst 100 g ricotta even mee en breng op smaak met peper en zout.

7

Meng de pasta door de groenten. Bestrooi met 75 g geraspte kaas en serveer.

Ook in onze boxen

Toon alle