Recept vlees
Grillworst van wild zwijn met Beemster Valery’s en funky coleslaw
35 min. bereiding
Recept vlees
Grillworst van wild zwijn met Beemster Valery’s en funky coleslaw
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
400 g Beemster Valery aardappels
200 g grillworst cheddar jalapeño
1 bakje grillworst specerijen
250 g witte kool
1 stuks peen
100 g chioggiabiet
75 g yoghurt
⅔ bosje peterselie

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1½ el mayonaise
1 tl Dijon mosterd
½ el citroensap (mag uit een flesje)
½ teentje knoflook

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Was 400 g aardappels en snij in blokjes van ca. 2 cm. Meng met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 minuten in de oven. Zet een wekker op 10 minuten dan gaat de worst erbij.

3

Haal 200 g grillworst uit de verpakking en rol door de bijgeleverde specerijen heen zodat de worst helemaal bedekt is. Klop overtollige kruiden eraf. Leg de worst naast (of onder) de aardappeltjes in de oven en bak in ca. 15 bruin rondom bruin. Keer tussentijds een keer. Het vlees is al gaar als je het krijgt!

4

Snij 250 g witte kool in zo dun mogelijke sliertjes. Schil en rasp 1 stuks peen en 100 g chioggiabiet grof. Doe in een slakom en voeg wat zout toe. Kneed een minuut lang met je handen, dan worden de groenten lekker zacht.

5

Maak een dressing 75 g yoghurt, 1½ el mayonaise, 1 tl mosterd, ½ el citroensap en peper. Pers ½ teentje knoflook erbij (verwijder het groene loofje als dat erin zit). Meng door de gemasseerde groenten.

6

Hak ⅔ bosje peterselie fijn en meng door de coleslaw.

7

Serveer de coleslaw met de grillworst en gebakken aardappeltjes met wat mayo – meng eventueel wat yoghurt en grove mosterd door de mayo voor extra effect.

Ook in onze boxen

Toon alle