Recept vlees
Wild zwijn grillworst met ovenkrieltjes en coleslaw
30 min. bereiding
Recept vlees
Wild zwijn grillworst met ovenkrieltjes en coleslaw
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g grillworst cheddar jalapeño
1 bakje grillworst specerijen
1 bakje ovenkrieltjes met tijm en rozemarijn
250 g witte kool
1 stuks peen
75 g yoghurt
⅔ bosje peterselie

Zelf toe te voegen

1½ el mayonaise
1 el Dijon mosterd
½ el citroensap (mag uit een flesje)

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Haal 200 g grillworst uit de verpakking en rol door de bijgeleverde specerijen heen zodat de worst helemaal bedekt is. Klop overtollige kruiden eraf. Leg de worst op een bakpapiertje op het rooster van de oven en bak in ca. 15 bruin rondom bruin. Keer tussentijds een keer. Het vlees is al gaar als je het krijgt!

3

Haal de folie van 1 bakje kant-en-klare krieltjes (of doe ze in een ovenschaal). Verwarm ca. 15 minuten in de oven.

4

Snij 250 g witte kool in zo dun mogelijke sliertjes. Schil en rasp 1 stuks peen. Doe in een slakom en voeg wat zout toe. Kneed een minuut lang met je handen, dan worden de groenten lekker zacht.

5

Maak een dressing van 75 g yoghurt, 1½ el mayonaise, 1 el mosterd, ½ el citroensap en peper. Meng bij de gemasseerde groenten.

6

Hak ⅔ bosje peterselie fijn en roer door de coleslaw. Check nog een keer op zout.

7

Serveer de coleslaw met de grillworst en krieltjes met wat mayo.

Ook in onze boxen

Toon alle