Verwarm de oven voor op 200 graden voor het brood.
2
Schil 100 g koolrabi goed (met name de onderkant, die is taai). Snij in dunne partjes. Snij 1 stuk sjalot in dunne halve ringen. Verwarm een goede klont boter in een (grote) afdekbare koekenpan of wok en bak sjalot en koolrabi samen op middelhoog vuur. Voeg ½ tl komijnpoeder en wat zout toe.
3
Kerf 2 stuks preien in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen. Voeg bij de sjalot en koolrabi. Bak rustig nog een paar minuten verder. Spoel 50 g snijbiet af. Snij de stengel in plakjes en het blad in repen. Roerbak mee tot het wat slinkt. Blus af met een kneepje citroensap en voeg ¼ groentebouillonblokje en 50 ml water toe. Meng goed.
4
Maak voor elk ei een kuiltje en breek 4 stuks eieren daarin. Kruimel 50 g feta rondom de eieren. Dek goed af (!) en laat de eieren in 8-10 minuten stollen. Breng verder op smaak met flink peper.
5
Besprenkel de bovenkant van 1 stuks landbrood met een beetje water en bak in ca. 10 minuten.
6
Hak ⅓ bosje peterselie fijn. Roer 1 bakje za'atar door 3 el olijfolie extra vierge. Bestrooi en besprenkel de eieren met de peterselie en za’atar-olie als ze gaar zijn. Snij het brood in plakjes en serveer erbij. Ook lekker om te dippen in het za’atar-olietje.