Verwarm de oven voor op 200 graden voor het brood.
2
Schil 100 g koolrabi goed (met name de onderkant, die is taai). Snij in dunne partjes. Snij 1 stuk sjalot in dunne halve ringen. Verwarm een goede klont boter in een (grote) afdekbare koekenpan of wok en bak sjalot en koolrabi samen op middelhoog vuur. Voeg ½ tl komijnpoeder en wat zout toe.
3
Kerf 2 stuks preien in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen. Voeg bij de sjalot en koolrabi. Bak rustig nog een paar minuten verder. Blus af met een kneepje citroensap en voeg ¼ groentebouillonblokje en 50 ml water toe. Meng goed.
4
Maak voor elk ei een kuiltje en breek 4 stuks eieren daarin. Kruimel 50 g feta rondom de eieren. Dek goed af (!) en laat de eieren in 8-10 minuten stollen. Breng verder op smaak met flink peper.
5
Besprenkel de bovenkant van 1 stuk ciabatta met een beetje water en bak in ca. 8 minuten.
6
Hak ⅓ bosje peterselie fijn. Roer 1 bakje za'atar door 3 el olijfolie extra vierge. Bestrooi en besprenkel de eieren met de peterselie en za’atar-olie als ze gaar zijn. Snij het brood in plakjes en serveer erbij. Ook lekker om te dippen in het za’atar-olietje.