Recept vegan
Fondue van bonen met wintergroenten en landbrood
30 min. bereiding
Recept vegan
Fondue van bonen met wintergroenten en landbrood
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuks peen
150 g wortelpeterselie
1 potje witte bonen
20 g edelgistvlokken
½ blokje misobouillon
1 stuks landbrood
½ bakje kastanjechampigons gesneden
1 stronkje witlof

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
2 el olie (voor de fondue)
1½ teentjes knoflook
Citroensap (mag uit een flesje)
75 ml water (of witte wijn)
½ tl zout
½ tl suiker
½ tl (Dijon) mosterd

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Schil en snij 1 stuks peen en 150 g wortelpeterselie in frietformaat. Meng met olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 minuten in de oven. Zet een wekker op 15 minuten voor het brood.

3

Verwarm olie in een soeppannetje. Hak 1½ teentjes knoflook fijn en fruit zachtjes. Zorg dat het niet verbrandt, dan wordt het bitter. Voeg 1 potje witte bonen (met aanhangend vocht), 20 g edelgistvlokken, ½ blokje misobouillon, citroensap, 75 ml water (of witte wijn als je dat in huis hebt), ½ tl zout, ½ tl suiker en ½ tl mosterd bij de knoflook. Pureer met een staafmixer op de hoogste stand helemaal glad. Verwarm op een zacht vuurtje tot het net begint te borrelen. Hou warm, eventueel in een fonduepan (niet echt laten koken).

4

Bak 1 stuks landbrood in 10 minuten af.

5

Verwarm olie in een koekenpan en bak ½ bakje gesneden champignons op hoog vuur tot ze gebruind zijn. Breng op smaak met wat peper en wat zout.

6

Haal de blaadjes van 1 stronkje witlof af. Bak eventueel een deel in ringetjes heel even mee met de champignons, ook lekker.

7

Serveer de fondue met de peen, wortelpeterselie, champignons, witlof en plakjes brood.

Ook in onze boxen

Toon alle