Verwarm olie in een afdekbare wok, snipper ½ stuks gele ui en fruit zachtjes. Snij 1 stengel bleekselderij in plakjes en bak mee. Voeg wat zout toe.
2
Schil 100 g wortel, halveer in de lengte en snij in halve maantjes. Hak 1 teentje knoflook fijn. Voeg samen met 1 bakje curryspecerijen bij de ui en bak mee.
3
Voeg 200 ml kokosmelk toe samen met het kokend water en 120 g linzen. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje erbij. Dek af en breng aan de kook. Laat ca. 25 minuten zachtjes afgedekt pruttelen. Roer af en toe, want linzen koeken snel aan. Voeg indien nodig nog wat water toe.
4
Zet 150 g rijst op in een dubbele hoeveelheid gezouten water. Kook zachtjes in 10 minuten gaar en droog. Hou warm.
5
Giet ¾ potje/blikje kikkererwten af.
6
Warm de laatste 5 minuten 150 g spinazie en kikkererwten mee met de linzencurry. Breng op smaak met zout en peper.
7
Serveer de curry samen met de rijst, een lepeltje yoghurt en garneer met de pinda's.
8
Goed om te weten: In het specerijenbakje voor 2p zit: 1 tl mosterdzaad, 1 tl korianderzaad, 1 tl kurkumapoeder, 1 tl gemberpoeder en 1/8 tl chilipoeder. In het bakje voor 4p zit het dubbele.