Recept vega
Rode linzencurry met spinazie, kikkererwten en pinda’s
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
½ stuk ui
100 g peen
1 bakje gele curry specerijen
200 ml kokosmelk
100 g rode linzen
150 g basmatirijst
1 potje/blikje kikkererwten
150 g spinazie
3 el yoghurt
50 g pinda's

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
200 ml kokend water
¼ groentebouillonblokje (voor 500 ml)

Bereiding

1

Zet de waterkoker aan.

2

Verwarm olie in een afdekbare wok, snipper ½ stuk ui en fruit zachtjes. Voeg wat zout toe.

3

Schil 100 g peen en snij in kleine blokjes van 1cm. Hak 1 teentje knoflook fijn. Voeg de knoflook met 1 bakje specerijen bij de ui en bak mee. Voeg de peen toe en roerbak even mee.

4

Voeg 200 ml kokosmelk bij de peen. Voeg 200 ml kokend water toe, samen met 100 g linzen. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje erbij. Dek af en breng aan de kook. Laat ca. 25 minuten zachtjes afgedekt pruttelen. Roer af en toe, want linzen koeken snel aan. Voeg indien nodig nog wat water toe.

5

Zet 150 g rijst op in een dubbele hoeveelheid gezouten water. Kook zachtjes in 10 minuten gaar en droog. Hou warm.

6

Giet 1 potje/blikje kikkererwten af.

7

Warm de laatste 5 minuten 150 g spinazie en kikkererwten mee met de linzencurry. Breng op smaak met zout en peper.

8

Serveer de curry samen met de rijst, een lepeltje yoghurt en garneer met 50 g pinda's.

9

Goed om te weten: In het specerijenbakje (voor 4p) zit: 2 tl mosterdzaad, 2 tl korianderzaad, 2 tl kurkumapoeder, 2 tl gemberpoeder en ¼ tl chilipoeder. Voor 2p de helft.

Ook in onze boxen

Toon alle