Verwarm de oven voor op 220 graden en zet de waterkoker aan.
2
Breng 150 g rijst in een dubbele hoeveelheid water met wat zout aan de kook. Laat afgedekt in ca. 20 minuten gaar koken.
3
Spoel ¾ blikje kikkererwten af en laat goed uitlekken. Meng samen met een scheut olijfolie, 1 tl paprikapoeder en zout en peper in een ovenschaal. Bak ca. 25 minuten tot ze krokant en goudbruin zijn. Hussel na ca. 15 minuten om.
4
Verwarm olie in een afdekbare wok, snipper 1 stuks gele ui en fruit zachtjes. Snij 1 stengel bleekselderij in plakjes en bak mee. Voeg wat zout toe.
5
Schil 100 g wortel en snij in kleine blokjes van 1 cm. Hak 1 teentje knoflook fijn. Voeg samen met 1 bakje specerijen bij de ui en bak even mee.
6
Voeg 120 g rode linzen, 200 ml kokosmelk en het kokend water toe. Verkruimel het groentebouillonblokje erbij. Dek af en laat ca. 25 minuten zachtjes afgedekt pruttelen. Roer af en toe, want linzen koeken snel aan. Voeg indien nodig nog wat water toe.
7
Zet rijst op in een dubbele hoeveelheid gezouten water. Kook zachtjes in 10 minuten gaar en droog. Hou warm.
8
Roer de laatste 5 minuten 200 g spinazie door de linzencurry en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper.
9
Serveer de curry samen met de rijst, de crisp(y) kikkererwten, een lepeltje yoghurt en garneer met de pinda's.
10
Goed om te weten: In het specerijenbakje (voor 2p) zit: 1tl mosterdzaad, 1tl korianderzaad, 1tl kurkumapoeder, 1tl gemberpoeder en 1/8tl chilipoeder. In het bakje voor 4p zit het dubbele.