Recept vega
Noedels met paksoi, radijsjes, lente-ui, tofubolletjes en venkel in limoensambal
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
¾ zakje udon wok noedels
1 stuk venkel
100 g wortel
1½ stengels bleekselderij
2 stengels lente-ui
1 bosje snijbiet
¼ bosje radijs
120 g tofubolletjes gebakken
2 tl limoensambal

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
2 el sojasaus
1 el witte wijn- of rijstazijn
1 el ketjap
Sesamolie (optioneel)

Bereiding

1

Kook ¾ zakje noedels in ruim kokend water met zout in ca. 14 minuten gaar. Giet en spoel koud af.

2

Snij ¼ bosje radijs in flinterdunne plakjes en zet in een bakje op tafel met 1 el witte wijn- of rijstazijn en wat zout.

3

Snij 1 stuk venkel in reepjes. Bak in wat olie in een koekenpan op hoog vuur tot ze zacht worden. Schep af en toe om, ze mogen bruine randjes krijgen.

4

Verwarm olie in een wok. Schil 100 g wortel, halveer in de lengte en snij in dunne plakjes. Snij 1½ stengels bleekselderij in plakjes. Bak in de wok op middelhoog vuur. Snij 2 stengels lente-ui in stukken van ca. 3 cm. Snij wat van het donkergroene deel in ringetjes voor garnering en zet in een bakje op tafel. Bak de grote stukken lente-ui mee in de wok – schep af en toe om.

5

Roer als de venkel zacht is 2 tl limoensambal (zie tip!) erdoor en breng op smaak met zout en peper. Doe in een schaaltje en dek af zodat het warm blijft.

6

Bak 120 g tofubolletjes in de venkel-pan in een beetje olie warm en knapperig. Voeg op het laatste 1 el ketjap toe met een lepeltje water en wat peper en zout. Schud de pan een aantal keer zodat de bolletjes goed bedekt zijn.

7

Spoel 1 bosje snijbiet af en schud uit. Snij de steel in stukjes en het blad in repen. Hak 1 teentje knoflook fijn. Voeg de steel van de snijbiet en de knoflook bij de wokgroenten en bak nog een paar minuutjes. Voeg vlak voor het aan tafel gaan het blad van de snijbiet bij de groenten. Schep als het geslonken is de noedels erdoor, samen met de sojasaus en evt. wat sesamolie.

8

Serveer de noedels met de limoenvenkel, tofubolletjes en radijs.

9

Tip: Eten er kinderen mee of mensen die niet van pittig houden? Laat de sambal hier dan achterwege en zet op tafel voor de liefhebber. Voeg dan een extra lepeltje sojasaus bij de groenten.

Ook in onze boxen

Toon alle