Recept vegan
Turkse pizza met Tex Mex PLNT gehakt, knoflook-wortel-yoghurtsaus en radijs-tomatensalade
40 min. bereiding
Recept vegan
Turkse pizza met Tex Mex PLNT gehakt, knoflook-wortel-yoghurtsaus en radijs-tomatensalade
40 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuks gele ui
½ stuks paprika
1 stengel bleekselderij
200 g PLNT gehakt
1 bakje Tex mex specerijen
¾ bakje kokos yoghurt
70 g tomatenpuree
3 pakjes Libanees flatbread
½ bosje radijs
200 g cherrytomaatjes
1 zak spinazie
75 g bleekselderijhart
50 g wortel
1 zakje crouton

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
2 teentjes knoflook
1 el mayonaise
1 el olijfolie extra vierge
½ el witte wijnazijn
Mespuntje chilipoeder (optioneel)

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Snipper 1 stuks gele ui en snij ½ stuks paprika in echt kleine stukjes. Verwarm olie in een koekenpan en fruit samen een paar minuten. Snij 1 stengel bleekselderij in kleine stukjes en bak mee.

3

Voeg als de ui glazig is 200 g gehakt toe en bak rul. Pers driekwart (!) van 2 teentjes knoflook erbij, voeg 1 bakje specerijen toe en bak rustig verder.

4

Maak de vegan yoghurtsaus. Pers de rest van de knoflook bij ¾ bakje kokos yoghurt (verwijder evt. groen loofje als dat er zit!). Voeg 1 el mayonaise en wat zout en peper toe.

5

Smeer 70 g tomatenpuree op 3 pakjes Libanees flatbread. Verdeel het gehaktmengsel erover en besprenkel met olijfolie. Bak 8-10 minuten in de oven.

6

Snij ½ bosje radijs in kwartjes en snij 75 g bleekselderijhart (het binnenste lichtgroene deel) in dunne plakjes, doe in een slakom. Halveer 200 g cherrytomaatjes en voeg toe samen met een handje spinazie per persoon. Maak de salade aan met 1 el olijfolie extra vierge, ½ el witte wijnazijn en peper en zout.

7

Rasp 50 g wortel. Roer door de vegan yoghurtsaus (en/of deels door de salade). Is de saus te dik, verdun dan met wat drupjes water. Voeg naar smaak chilipoeder toe en bedruip de pizza’s ermee. Serveer de salade erbij.

8

LET OP! Bewaar het flatbread in de koelkast anders kan het gaan schimmelen!

9

Tip: onze collega’s bij Vers bereid door Crisp hadden per abuis een overvloed aan croutonnetjes over (zit in hun overheerlijke Caesar salad). Vandaar nu als extraatje voor jou, lekker bij de salade!

10

Goed om te weten: Het gehakt is al gezouten en verder gekruid met: ui, cayenne, paprika, komijn, kaneel en majoraan.

Ook in onze boxen

Toon alle