Snipper 1 stuks gele ui en snij ½ stuks paprika in echt kleine stukjes. Verwarm olie in een koekenpan en fruit samen een paar minuten. Snij 1 stengel bleekselderij in kleine stukjes en bak mee.
3
Voeg als de ui glazig is 200 g gehakt toe en bak rul. Pers driekwart (!) van 2 teentjes knoflook erbij, voeg 1 bakje specerijen toe en bak rustig verder.
4
Maak de vegan yoghurtsaus. Pers de rest van de knoflook bij ¾ bakje kokos yoghurt (verwijder evt. groen loofje als dat er zit!). Voeg 1 el mayonaise en wat zout en peper toe.
5
Smeer 70 g tomatenpuree op 3 pakjes Libanees flatbread. Verdeel het gehaktmengsel erover en besprenkel met olijfolie. Bak 8-10 minuten in de oven.
6
Snij ½ bosje radijs in kwartjes en snij 75 g bleekselderijhart (het binnenste lichtgroene deel) in dunne plakjes, doe in een slakom. Halveer 200 g cherrytomaatjes en voeg toe samen met een handje spinazie per persoon. Maak de salade aan met 1 el olijfolie extra vierge, ½ el witte wijnazijn en peper en zout.
7
Rasp 50 g wortel. Roer door de vegan yoghurtsaus (en/of deels door de salade). Is de saus te dik, verdun dan met wat drupjes water. Voeg naar smaak chilipoeder toe en bedruip de pizza’s ermee. Serveer de salade erbij.
8
LET OP! Bewaar het flatbread in de koelkast anders kan het gaan schimmelen!
9
Tip: onze collega’s bij Vers bereid door Crisp hadden per abuis een overvloed aan croutonnetjes over (zit in hun overheerlijke Caesar salad). Vandaar nu als extraatje voor jou, lekker bij de salade!
10
Goed om te weten:
Het gehakt is al gezouten en verder gekruid met: ui, cayenne, paprika, komijn, kaneel en majoraan.