Snipper 1 stuks gele ui en snij ½ paprika in echt kleine stukjes. Verwarm olie in een koekenpan en fruit de ui en paprika een paar minuten. Snij 1 stengel bleekselderij in kleine stukjes en bak mee.
3
Voeg als de ui glazig is 200 g PLNT gehakt toe en bak rul. Pers driekwart (!) van de knoflook erbij en voeg de Tex Mex specerijen toe. Rasp 50 g wortel bij het gehakt en bak rustig verder.
4
Maak intussen de yoghurtsaus in een ruim schaaltje. Pers de achtergehouden kwart van de knoflook bij ¾ bakje yoghurt (verwijder evt. groen loofje als dat er zit!). Voeg 1 el mayonaise en wat zout en peper toe.
5
Voeg 70 g tomatenpuree bij het gehaktmengsel en meng goed.
6
Verdeel het gehaktmengsel over de flatbreads en besprenkel met olijfolie. Bak 8-10 minuten in de oven.
7
Snij het hart van de bleekselderij (het binnenste lichtgroene deel) in dunne plakjes, doe in een slakom. Halveer 200 g cherrytomaatjes en voeg toe, samen met een handje spinazie naar smaak. Maak de salade aan met de olijfolie extra vierge, ½ el witte wijnazijn, peper en zout.
8
Maak de pizza’s af met de yoghurtsaus. Is deze te dik, verdun dan met wat drupjes water.
9
Serveer de salade bij de pizza.
10
LET OP! Bewaar het flatbread in de koelkast anders kan het gaan schimmelen!
11
Tip: onze collega’s bij Vers bereid door Crisp hadden per abuis een overvloed aan croutonnetjes over (zit in hun overheerlijke Caesar salad). Vandaar nu als extraatje voor jou, lekker bij de salade!