Recept vlees
Noedels met Oosterse kip, snijbiet, lente-ui en limoensambal
25 min. bereiding
Recept vlees
Noedels met Oosterse kip, snijbiet, lente-ui en limoensambal
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
¾ zakje udon noedels
200 g Oosterse kipdijstukjes
100 g wortel
1½ stengels bleekselderij
1 stuk venkel
1½ stengels lente-ui
1 bosje snijbiet
2 tl limoensambal

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
Sojasaus naar smaak

Bereiding

1

Kook ¾ zakje udon noedels in ruim kokend water met zout in ca. 14 minuten gaar. Giet en spoel koud af.

2

Verwarm olie in een wok en bak 200 g kip op middelhoog vuur. Schep af en toe om zodat de stukjes rondom dichtschroeien. Schil 100 g wortel, halveer in de lengte en snij in plakjes. Snij 1½ stengels bleekselderij in plakjes en 1 stuk venkel in reepjes. Voeg bij de kip en bak mee.

3

Snij 1½ stengels lente-ui in stukken van ca. 3 cm. Snij wat van het donkergroene deel in ringetjes voor garnering en zet in een bakje op tafel. Bak de grote stukken lente-ui mee met de rest. Schep af en toe om.

4

Spoel 1 bosje snijbiet af en schud uit. Snij de steel in stukjes en het blad in repen. Hak 1 teentje knoflook fijn. Voeg de steel van de snijbiet en de knoflook bij de kip en groenten en bak even mee. Voeg vlak voor het aan tafel gaan het blad van de snijbiet toe. Schep als het geslonken is de noedels erdoor. Breng op smaak met zout en peper en evt. nog een beetje sojasaus.

5

Serveer de noedels met de radijs, venkel en naar smaak limoensambal.

Ook in onze boxen

Toon alle