Recept vega
Noedels met veel groenten, tofubolletjes en limoensambal
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
¾ zakje udon wok noedels
1 stuk venkel
100 g wortel
1½ stengels bleekselderij
1 stengel lente-ui
1 bakje limoensambal
120 g tofubolletjes
1 bosje snijbiet

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
2 el sojasaus
1 el ketjap

Bereiding

1

Vul een ruime pan met heet water en zout voor de noedels. Breng aan de kook en voeg ¾ zakje noedels toe. Kook gaar in ca. 14 minuten gaar. Giet en spoel goed koud af.

2

Snij 1 stuk venkel in reepjes. Verwarm olie in een koekenpan en bak op hoog vuur tot ze zacht worden. Schep af en toe om, ze mogen bruine randjes krijgen!

3

Schil intussen 100 g wortel, halveer in de lengte en snij in dunne plakjes. Snij 1½ stengels bleekselderij in plakjes. Snij het witte en lichtgroene deel van 1 stengel lente-ui in stukken van 3 cm. Snij het donkergroene van de lente-ui in ringetjes.

4

Verwarm olie in een wok. Bak de wortel, bleekselderij en stukken lente-ui op middelhoog vuur.

5

Roer als de venkel bruin en zacht is 1 bakje limoensambal erdoor en breng op smaak met zout en peper. Doe in een schaaltje en dek af zodat het warm blijft. Bak 120 g tofubolletjes in dezelfde pan in een beetje olie warm en knapperig. Voeg op het laatste 1 el ketjap, peper en zout toe. Schud een paar keer om zodat alles goed bedekt is.

6

Spoel 1 bosje snijbiet af en schud uit. Snij de steel in plakjes en het blad in repen. Hak 1 teentje knoflook fijn. Voeg de snijbietsteel en knoflook bij de wokgroenten en bak nog een paar minuutjes. Voeg vlak voor het aan tafel gaan het groen van de snijbiet bij de groenten. Schep als het blad geslonken is de noedels erdoor, samen met de sojasaus en evt. wat sesamolie.

7

Serveer de noedels met de venkel en tofubolletjes.

8

Tip: Eten er kinderen mee of mensen die niet van pittig houden? Laat de sambal hier dan achterwege en zet op tafel voor de liefhebber. Voeg dan een extra lepeltje sojasaus bij de groenten.

Ook in onze boxen

Toon alle