Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de waterkoker aan.
2
Verwarm olie in een afdekbare wok, snipper ½ stuk ui en fruit zachtjes. Voeg wat zout toe.
3
Schil 100 g peen en snij in kleine blokjes van 1cm. Hak 1 teentje knoflook fijn. Voeg de knoflook met 1 bakje specerijen bij de ui en bak mee. Voeg de peen toe en roerbak even mee.
4
Spoel 1 potje/blikje kikkererwten af en laat goed uitlekken. Meng samen met een scheut olijfolie, 1 tl paprikapoeder en zout en peper in een ovenschaal. Bak ca. 25 minuten tot deze krokant en goudbruin zijn. Hussel de erwten na ca. 15 minuten om.
5
Voeg 200 ml kokosmelk bij de peen. Voeg 200 ml kokend water toe, samen met 100 g linzen. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje erbij. Dek af en breng aan de kook. Laat ca. 25 minuten zachtjes afgedekt pruttelen. Roer af en toe, want linzen koeken snel aan. Voeg indien nodig nog wat water toe.
6
Zet 150 g rijst op in een dubbele hoeveelheid gezouten water. Kook zachtjes in 10 minuten gaar en droog. Hou warm.
7
Roer de laatste 5 minuten 150 g spinazie door de linzencurry tot geslonken. Breng op smaak met zout en peper.
8
Serveer de curry samen met de rijst, de crunchy kikkererwten, een lepeltje sojayoghurt en garneer met 50 g pinda's.
9
Goed om te weten: In het specerijenbakje (voor 4p) zit: 2 tl mosterdzaad, 2 tl korianderzaad, 2 tl kurkumapoeder, 2 tl gemberpoeder en ¼ tl chilipoeder. Voor 2p de helft.