Rasp ½ stuks limoen. Hak 2 el (bij 4p) koriander grof. Hak 1 teentje knoflook fijn. Dep 200 g witvisstukjes droog. Doe alles samen met 1 stuk ei in een mengkom en voeg 1 bakje specerijen, een draai peper uit de molen en ¼ tl zout toe.
3
Maal het vismengsel met de staafmixer, niet helemaal fijn, maar ook niet al te grof. Meng 2 el paneermeel en wat olie erdoor. Vorm met natte handen 2 ‘koekjes’ per persoon en laat op een bordje opstijven in de koelkast.
4
Doe 125 g couscous met wat zout in een kom en overgiet met kokend water tot de korrels ca. 1 cm onder staan. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.
5
Snij 100 g bleekselderijhart (het binnenste lichtgroene malse gedeelte) in dunne plakjes. Snij ½ bosje radijs in partjes. Hak de rest van de verse kruiden (1 bosje koriander, 1 bosje peterselie en ½ bosje dille) fijn. Doe alvast met 50 g rozijnen in een grote schaal.
6
Schil 100 g peen en snij in dunne kwart maantjes. Verwarm olie in een koekenpan of wok en bak even aan.
7
Verwarm olie in een andere koekenpan en bak de burgertjes ca. 4 minuten per kant.
8
Snij de steel (witte gedeelte) van ½ paksoi in stukjes en het blad in repen. Bak de steel een paar minuten mee met de peen. Hak 1 teentje knoflook fijn, voeg de knoflook en het paksoiblad op het laatst toe. Schud een paar keer om en breng op smaak met peper en zout.
9
Meng de couscous door de bleekselderij, radijs en verse kruiden. Voeg een goede scheut olijfolie extra vierge toe om het lekker smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de warme groenten, de viskoekjes en wat partjes limoen.
10
Goed te weten:
• In het specerijenbakje (bij 4p) zit: 0,25 tl chilivlokjes, 1 tl korianderpoeder, 2 tl kardemompoeder. In het 2p bakje zit de helft.
• De witvisstukjes kunnen kabeljauw, schol, heek en heilbot bevatten.