Recept vega
Lente salade met courgette, zwarte olijven, feta en broadbeans
30 min. bereiding
Recept vega
Lente salade met courgette, zwarte olijven, feta en broadbeans
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
300 g Beemster Valery aardappels
¾ courgette
50 g bleekselderij
1 bosje bieslook
1 paprika
100 g cherrytomaatjes
½ bakje zwarte olijven
50 g feta
½ krop eikenbladsla
50 g broad beans

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 el rode wijnazijn
1 el mosterd
½ tl honing
3 el olijfolie extra vierge
½ teentje knoflook

Bereiding

1

Was 300 g Beemster Valery aardappels en snij in hapklare stukjes (ca. 2 x 2 cm). Zet op in een pannetje met een laagje gezouten water en kook beetgaar in ca. 5 minuten vanaf dat het water weer kookt. Spoel af onder koud water.

2

Halveer ¾ courgette en snij in halve maantjes van ca. 1 cm dik. Snij 50 g bleekselderij in halve maantjes. Bak samen ca. 6 minuten in wat olie in een koekenpan. De courgette mag wat bite houden.

3

Maak in een grote slakom een vinaigrette van 1 el rode wijnazijn, 1 el mosterd, ½ tl honing en 3 el olijfolie extra vierge. Pers ½ teentje knoflook erbij en breng op smaak met zout en peper. Knip 1 bosje bieslook erbij.

4

Snij 1 paprika in dunne reepjes en halveer 100 g cherrytomaatjes. Doe bij de dressing in de slakom.

5

Halveer ½ bakje zwarte olijven en brokkel 50 g feta.

6

Snij ½ krop eikenbladsla in repen en scheur grof en was (met behulp van een slacentrifuge). Meng op het laatst voorzichtig door de paprika en tomaatjes, samen met de gebakken groenten.

7

Serveer de salade samen met de zwarte olijven, feta en 50 g broad beans.

Ook in onze boxen

Toon alle