Breng een pannetje water aan de kook voor de eieren.
2
Was 300 g Beemster Valery aardappels en snij in hapklare stukjes (ca. 2 x 2 cm). Zet op in een pannetje met een laagje gezouten water en kook beetgaar in ca. 5 minuten vanaf dat het water weer kookt. Spoel af onder koud water.
3
Kook 2 stuks eieren 7 minuten. Spoel af onder koud water.
4
Bak 120 g spekreepjes knapperig in een koekenpan in een klein beetje olie. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier en zet even weg.
5
Maak in een grote slaschaal een dressing van 1½ el witte wijnazijn, 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1½ el mayonaise en 2 el olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout. Halveer 100 g cherrytomaatjes en meng door de dressing, samen met 2 el kappertjes.
6
Schil ½ stuks koolrabi en snij in dunne staafjes (zie receptfoto). Verwijder het kontje en hart van 1 stronkje witlof, halveer in de lengte en snij in halve ringen. Meng beide door de dressing.
7
Schep de aardappels er ook door (liefst een beetje afgekoeld).
8
Pel de eieren en snij in vieren. Snipper of knip 1 bosje bieslook.
9
Snij ½ krop eikenbladsla in repen en scheur grof en was (met behulp van een slacentrifuge). Meng op het laatst voorzichtig door de salade. Verdeel het spek en ei erover, garneer met de bieslook en serveer direct.