Zet 75 gram rijst pp op in 150 ml heet water pp. Breng aan de kook, voeg wat zout toe en kook in ca. 20 minuten gaar. Hou warm.
3
Maak balletjes van 200 g kipköfte gehakt (ca. 5 balletjes p.p.).Bak de balletjes in een beetje olie (nog niet gaar). Schudt af en toe om.
4
Halveer intussen de helft van 300 g tomaatjes en doe samen met de rest van de tomaatjes in een ovenschaal met 1 teentje geperste knoflook, wat olijfolie en zout en peper. Leg de gebruinde balletjes ertussen en bak ca. 15 minuten in de oven, tot de balletjes gaar zijn en de tomaatjes lekker sappig.
5
Hak 1 bosje dille fijn. Meng ½ bakje zure room samen met de dille, 1 el olijfolie extra vierge, ½ teentje geperste knoflook en een kneepje citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
6
Snij ¾ komkommer in dunne plakjes met behulp van een mandoline of kaasschaaf. Voeg bij de zure room.
7
Snij wat van het groene deel van de bosui in ringen (of bewaard van het andere recept).
8
Serveer de rijst met de balletjes in tomaat en de komkommer salade. Garneer met de bosui.